Løgumkloster Højskole - kursus og festivalramme

Løgumkloster Højskole er inde i en god udvikling. Et næsten fuldttegnet kirkemusikkursus er netop afsluttet, og eleverne er vendt hjem med nye indtryk og inspiration i baggagen.

Hele august måned vil skolen være præget af at danne en hyggelig og rolig ramme for mange af Tønder Festivals musikere under deres medvirken ved Tønder Festival. 

Ny kursusvirksomhed ser også dagens lys på skolen. Tidligere lærer på Løgumkloster Højskole, Anne Marie Morris arrangerer således i samarbejde med Sort Safari to korte kurser med titlerne: "Forlænget weekend med udsigt til Leonard Bernstein og NordArt i Rendsborg samt Sort Sol i marsken" samt "Marskens Mangfoldighed - en uge i det smukke Sønderjylland med ture, natur, kultur og historie i selskab med Annemarie Morris og SortSafari". Øvrige undervisere på disse kurser er tidligere og kendte lærere ved Løgumkloster Højskole, Aksel Krogslund Olesen og Anja Kjølby.

Flere kurser er undervejs, så følg med på siden her.

Udskriv E-mail

Grænsforeningens Ungdom på Løgumkloster Højskole

0726 GrenzeløsYouthWorkshopPå workshoppen ”Grenze/løs/ Youth Workshop”, der blev holdt på Løgumkloster Højskole fra 19. til 23. juli, udviklede 20 danske og tyske unge fem konkrete ideer for fremtidigt ungdomssamarbejde henover den dansk-tyske grænse.

Pia Christiansen, der har været tovholder for arrangørgruppen og er næstformand i Grænseforeningen Ungdom, beskriver workshoppen som en stor succes.

”Deltagerne engagerede sig virkelig i at finde frem til nye måder at tænke det grænseoverskridende ungdomssamarbejde på. Sammenholdet var fantastisk, selvom vi kun mødtes i fem dage. Og det viser for mig, hvor vigtigt det er at mødes, for sådan knytter vi de bånd, der skal sikre det fremtidige samarbejde”, siger Pia Christiansen.

Workshoppen var organiseret i samarbejde mellem Grænseforeningen Ungdom og ungdomspartierne SSWU og Junge SPitzen. Både det danske og det tyske mindretal var repræsenteret blandt deltagerne, men der var også danskere, der var kommet fra Aarhus og Odense, mens to tyskere kom hele vejen fra Göttingen syd for Hannover.

Læs mere ...

Udskriv E-mail

Dagsorden for Generalforsamlingen 31/5 2017 kl. 19.30

Dagsorden for Generalforsamling 31. maj 2017 kl. 10.30 i Ottekanten, Løgumkloster Højskole, Brorsonsvej 2, 6240 Løgumkloster

 1. Valg af ordstyrer
 2. Fremlæggelse af beretning for skolens drift i det forgangne år.
 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab for Løgumkloster Højskole for regnskabsåret 2016
 4. Indkomne forslag
  1. Bestyrelsen stiller følgende forslag til vedtagelse på generalforsamlingen:
   1. Bestyrelsen stiller forslag om, at bestyrelsen bemyndiges til at nedsætte en arbejdsgruppe, der har følgende opgaver med henblik på udarbejdelsen af et nyt forretningsgrundlag for fremtidens Løgumkloster Højskole:
    Overordnet beskrivelse:
    · Udarbejde idéoplæg for et nyt højskolekoncept
    · Tidshorisont og milepæle for arbejdsgruppen
    · Udarbejde udkast til nye vedtægter for højskolen
    · Udarbejde profilbeskrivelse og rekrutteringsplan for forstander
    · Udarbejde og indhente tilladelse til højskoledrift fra Slots- og Kulturstyrelsen
    · Udarbejde en brandingstrategi for højskolen herunder navngivning af højskolen og kommunikationsplan
    · Udarbejde implementeringsplan
    Økonomi:
    · Finansiering af konceptudvikling
    · Finansiering af drift indtil der modtages statstilskud
    · Finansiering af forbrugsregulerende investeringer i bygningerne
    Kurser:
    · Balance mellem korte og lange kurser
    · Hvilke linjer i forhold til hhv. korte og lange kurser
    Øget brug af bygninger og inventar:
    · Udlejning til andre aktører
    · Arkiv/museum/videncenter folkemusik
    · Billedkunst og keramik
    · Musikstudie
 5. Valg til bestyrelsen
  1. På valg er: Peter Langberg, Sten Haarløv og Lene Margaard Petersen (alle 3 er villige til at modtage valg)
 6. Eventuelt

Venlig hilsen

Bestyrelsen

Udskriv E-mail

Stort loppemarked på Løgumkloster Højskole 28. maj kl. 10 - 14.

 

Vi har været i gemmerne og samlet sammen på effekter, som vi ikke kan finde anvendelse for.

Der hovedsagligt tale om møbler af vidt forskellig karakter. Der er også andre effekter til salg på loppemarkedet. F.eks. et interessant harmonium, som dels er monteret med el-blæser, ligesom det er udstyret med basklaviatur til fødderne. Herudover er der f.eks. også en antikvarisk radio m.v.

Vi har samlet effekterne og fotograferet dem, så du kan bladre i vort katalog lige til venstre for teksten her.

Den. 28. maj er der også et loppemarked hos Peugeot i industrikvarteret, så der er virkelig en god mulighed for at finde interessante effekter og ikke mindst møbler i Løgumkloster. Kom endelig ind på Løgumkloster Højskolen og byd på tingene.

Vi glæder os til at se dig.

Du kan hente en oversigt her: Effekter på loppemarkedet

Se alle effekterne her: Billedepræsentation

Vil du være frivillig og hjælpe os på dagen, kan du melde dig her: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv E-mail

Sangaften med Tønderkoret fyldte Ottekanten

IMG 3812 kopiLøgumkloster Højskole havde d. 8. Marts arrangeret en sangaften, hvor Tønderkoret gæstede højskolen, hvor de sang fra deres alsidige repertoire. Det blev en rigtig hyggelig aften, hvor også publikum fik lejlighed til at synge fællessange dels fra højskolesangbogen og dels fra et sangblad med udvalgte viser og sange.

Omkring 60 sangere og publikummer fyldte godt op i salen, hvor også korets dirigent, Henrik Svane spillede solo på det store Hindsberg flygel i Løgumkloster Højskoles smukke samlingssal ”Ottekanten”.

Næste arrangement i forårets program på Løgumkloster Højskole finder sted allerede på tirsdag d. 14. marts kl. 19.30 i den kommende uge. Her er der foredragsaften ved formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose, som er bysbarn fra Løgumkloster.

IMG 3810 kopi

 

Udskriv E-mail


Notice: Undefined variable: app in /home/l/k/ftp_lkhojskoledk/templates/yoo_moreno/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/l/k/ftp_lkhojskoledk/templates/yoo_moreno/warp/systems/joomla/layouts/pagination.php on line 12

Etableringen af Løgumkloster Højskole sker med støtte fraLokale Aktionsgrupper Tønder og Tønder/Haderslev LAGlogo