Begivenhedskalender

Marskens Mangfoldighed
Fra Lørdag, 1. September 2018 -  16:00
Til Fredag, 7. September 2018 - 08:30
af Super User
Kontakt Annemarie Morris på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. 31 72 19 52

Marskens Mangfoldighed
En uge i det smukke Sønderjylland med ture, natur, kultur og historie i selskab med Annemarie Morris og SortSafari
01. - 07. september 2018

Kom til Løgumkloster Højskole og vær med til at fejre årstidens skønhed og livets mangfoldighed!
Vi har sammensat et program, som bringer os rundt i marskens mangfoldige naturoplevelser, på fem ture: Lyngturen, hvor vi skal nyde lyngen blomstre i en af Danmarks smukkeste plantager: Kirkebyplantage på Rømø. Midt i den vandrende sandklit, plantede man for hundrede år siden denne plantage med fyr og eg for at forhindre sandflugt. Det har giver det mest vidunderlige landskab og en fantastiske mulighed for lyngen at blomstre og gro. Midt i plantagen, som vi vandrer igennem i ro og mag, findes også Rømøs højeste punkt Spidsbjerg på hele 19 meter, med en fantastiske udsigt over Vadehavet og plantagen. Derefter kører vi ned til Danmarks største strand på Lakolk og går med bare fødder de mange hundrede meter ud til Vesterhavets bølger. Sælturen: Med skib fra Rømø og Sild, hvor vi oplever den spættede sæl på tæt hold.

Vi begynder dagen med at køre til Havneby og tager med Rømø-Sild Færgen til den tyske ø Sild. Her går vi om bord på en kutter, der sejler os ud til sælbankerne. Her skal vi opleve sælerne i deres rette miljø, hvor vi kan se sælerne sole sig, tage en dukkert i bølgerne eller bare kigge nysgerrigt. Østersturen. Store mængder af stillehavsøsters ligger på store banker ude i Vadehavet. Vi er ude, hvor tidevandet bestemmer, og hvor himmel og hav går i et. På muslingebankerne er der østers overalt. Fuglene, vinden, vandet og det enestående landskab skaber en helt speciel stemning. Derefter tager vi til den smukke og maleriske slotsruin Trøjborg, hvor vi spiser vores østers med et glas hvidvin til og hører den fantastiske historie om slottet og hvorfor det i dag er en ruin. Kulturturen med det Sønderjyske kaffebord. Vi kører ud i Ballummarsken, Her bag digerne findes et smukt, idyllisk landskab men også sommetider barskt. Her skal vi først besøge Ballum Kirke og se Sorgagre stenten, og høre sagnet, som Karen Blixen har skrevet om. I den smukke middelalderkirke findes også en altertavle af maleren Niels Larsen Stevns. Vi kører videre og vandrer på den legendariske ”Æ markmandsti ” som går tværs igennem marsklandskabet. Vi slutter af ved pumpemøllerne og slusen og her spiser vi vores frokost.
Midt i Ballummarsken ligger Danmarks smukkeste gård: Klægager. Her har man specialiseret sig i at servere det sønderjyske kaffebord og fortælle historierne bag. Så selvfølgelig slutter vi dagen af hér med en god kop kaffe og det sønderjyske kaffebord. Bagefter viser værtsparret os rundt på Danmarks smukkeste gård. Sort Sol turen, hvor vi skal opleve tusindvis af stære gå til ro i rørskoven, og forhåbentlig vil de opføre deres himmelballet for os, imens vi betaget ser til, alt sammen i selskab med dygtige naturguider fra SortSafari.
Kom og vær med!

Hent hele programmet her: Marskens mangfoldigheder

Sted Løgumkloster Højskole

Etableringen af Løgumkloster Højskole sker med støtte fraLokale Aktionsgrupper Tønder og Tønder/Haderslev LAGlogo